top of page

Mangueira samba okulu 2016 "Rio Karnavalı" yarışmasını kazandı. / Mangueira samba school w

Brezilya’daki en geleneksel ve saygı duyulan samba okullarından biri olan Mangueira, Çarşamba günü 2016 yılı Rio Karnavalı geçit töreni şampiyonu ilan edildi.


Samba topluluğu 18. birinciliğini, Pazartesi gecesi düzenlenen, rengarenk kostümler içindeki 4300 katılımcının, enerjik müziğin ve akıl almaz tören arabalarının yer aldığı tantanalı bir geçit töreniyle aldı.


Merkezi, Rio’nun Mangueira varoşlarında bulunan samba okulunun hayranları, sonuçlar bu amaçla kurulan dans stadyumu Sambadrome’daki törende duyurulurken sevinç içinde zıplayarak çığlıklar attı. Topluluğun baş şarkıcısı Cigaraney göz yaşlarına hakim olamadı.


Şampiyonluğun ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi, sonuçların Sambadrome’a zırhlı bir araçla getirilmesiydi.


Her yıl 12 finalistin birincilik için karşılaştığı ve 2 gece boyunca süren amansız yarışma, Sambadrome’da 70.000 seyirci ve televizyonda canlı olarak çok daha fazla sayıda kişi tarafından izleniyor.


Her geçit töreni, dinî ve tarihî konulardan, tarımsal başarıların kutlanmasına kadar değişen bir konuya odaklanıyor. Buna karşın, gerçeküstü kostümler ve tören arabaları çoğu zaman konuyla sadece yüzeysel olarak ilgili.


Birincilik geçit töreninde Mangueira, ülkenin en sevilen Brezilya pop müzik (MPB) sanatçılarından olan Maria Bethania’ya olan saygısını ifade etti.

Mangueira, one of the most traditional and respected samba schools in Brazil, was declared winner Wednesday of the 2016 Rio Carnival parade championship.


The samba ensemble won its 18th title with a sumptuous samba parade on Monday night that involved 4,300 participants in a blur of costumes, pounding music and fantastical floats.


Fans of the samba school, which is rooted in Rio's Mangueira favela, screamed and leapt in joy as the results were read out at a ceremony in the purpose-built dancing stadium, the Sambadrome. The ensemble's principal singer, Ciganerey, burst into tears.


In an indication of how high-stakes the championship is, the results were delivered to the Sambadrome in an armored car.


The title is fiercely contested every year, with 12 finalists facing off during two all-night sessions watched at the Sambadrome by about 70,000 people and many more on live television.


Every parade is centered on a theme, ranging from religious and historical topics to celebrations of agricultural achievements, although the mass of surreal costumes and floats are often only loosely linked.


For its winning parade, Mangueira paid homage to Maria Bethania, one of the country's most loved performers of MPB Brazilian pop music.


*Mangueira samba okulunun göstericileri 9 Şubat 2016 günü, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindekiSambadrome’da, karnaval geçit töreninin ikinci gecesinde performanslarını sergiliyor.

*Revellers of Mangueira samba school perform during the second night of the carnival parade at Sambadrome in Rio de Janeiro, Brazil, on February 9, 2016

Kaynak / Source : www.france24.com

SONUÇLAR / RESULTS :

bottom of page